Cum aflăm măsura inelului?

04 februarie 2020

Doriți să vă cumpărați un inel? Aveți nevoie să cunoașteți mărimea acestuia!

Iată cum procedați, în 3 pași simpli:

  1.  Luați un inel sau o verighetă pe care le purtați deja și o riglă, o ruletă sau un centimetru de croitorie
  2.  Măsurați din latură în latură lățimea inelului pe interior (diametrul interior al inelului), așezând bijuteria deasupra gradațiilor riglei (vezi imaginile de mai jos)
  3.  Notați câți milimetri are lățimea pe interior a inelului dvs, in urma măsurătorii cu rigla (1 centimetru = 10 milimetri; 1,5 centimetri = 15 milimetri; 2 centimetri = 20 milimetri, etc.)

 

Diametrul interior al inelului măsurat pe riglă
Diametrul interior al inelului măsurat pe riglă
Diametrul interior al inelului (lățimea inelului pe interior)
Diametrul interior al inelului (lățimea inelului pe interior)

În imaginea de mai jos veți găsi mărimea (“size”) corespunzătoare diametrului interior pe care tocmai l-ați calculat, in milimetri:

Mărimi inele - în milimetri
Mărimi inele – în milimetri

Sfaturi și recomandări:

  • Țineți cont de temperatura corpului în momentul efectuării măsurătorii. La temperaturi scăzute, degetele tind să se subțieze pe când la temperaturi înalte degetele se îngroașă. Măsurați degetul și seara și dimineața să vedeți dacă este diferență între măsurători.
  • Acordați un plus de până la 1 mm măsurătorii, astfel încât mărimea rezultată să nu fie fixă.
  • Un inel cu banda lată (peste 5 mm) este perceput pe deget ca fiind mai strâmt decât un inel care are banda mai îngustă, recomandat fiind în această situație o mărime ușor mai mare pentru a permite deplasarea relaxată a bijuteriei pe deget.
  • Pentru măsurătoarea care se poziționează între două valori (mărimi) este recomandat să se aleagă mărimea mai mare (dacă diferența este aproximativ egală).

 

With Love, SAYA